Etkinlik kapsamında, Türkiye yarıiletken ekosisteminin genç yeteneklerle güçlendirilmesini hedefleyen Genç TICA programının lansmanı da yapıldı.
Programda uluslararası deneyime sahip akademisyen Sakir Sezer, yarıiletken alanındaki küresel gelişmeleri ve akademik bir girişimin başarı hikâyesini; kurucusu olduğu Titan IC şirketinin NVIDIA tarafından satın alınmasına uzanan süreç üzerinden paylaştı.
Etkinlikte ayrıca ELECTRA IC Genel Müdürü ve TICA Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ateş Berna, TICA’nın vizyonunu ve Türkiye’de yarıiletken ekosisteminin gelişimine yönelik yürütülen çalışmaları katılımcılarla paylaştı.
Genç TICA programı; öğrencileri, genç araştırmacıları ve yeni mezun mühendisleri eğitim, mentörlük ve uluslararası ağlarla buluşturarak Türkiye’nin yarıiletken alanındaki insan kaynağını güçlendirmeyi amaçlıyor. Etkinlik, bilgi paylaşımı ve iş birliği açısından verimli bir buluşma olarak tamamlandı.